1 paket küçük İçim Labne
1 buçuk su bardağı irmik
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 paket sade krem şanti
Krem şanti ve labne için 1 buçuk su bardağı + 2 çay bardağı süt
Üzeri için hindistancevizi ya da ceviz içi
Çikolata Sosu İçin:
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
2 tane muz
Krem şantili ve labneli irmik tatlısı için tencereye süt, irmik ve toz şeker alınır. Malzemeler karıştırılarak orta hararetli ocakta koyulaşıncaya kadar pişirilir. Dikdörtgen borcam tepsinin tabanı ıslatılarak pişen muhallebi tepsiye dökülür ve her tarafına eşit şekilde yayılır. Muz yeteri kalınlıkta dilimlenerek muhallebinin üzerine yerleştirilir. Muhallebi buzdolabına alınıp soğutulur. 2 poşet krem şanti 1 paket küçük labne çukur bir kabın içine alınır ve üzerine süt eklenerek koyulaşıncaya kadar çırpılır. Hazırlanan krem şanti buzdolabında soğuyan muhallebinin üzerine dökülüp kaşık ile her tarafına eşit yayılır.
Çikolata sosu için, ufak bir tencerenin içine kakao, un, süt ve toz şeker alınıp devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen çikolata sosu ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Üzerinin kabuklaşmaması için ara ara karıştırılır.
Buzdolabında soğuyan tatlı buzdolabından alınarak üzerine çikolata sosu gezdirilir. Tekrar üzeri Hindistan ceviz ya da ceviz içi ile süslenir. Krem şantili irmik tatlısı istenilen şekilde dilimlenerek servise sunulur.
|