|
|
KREM ŞANTİLİ BABA TATLISI |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57798
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2010
3,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
8 adet baba tatlısı
Şurubu:
1 kg. su
750 gr. şeker
1/2 limonun soyulmuş kabuğu
Az vanilya
250 gr. krem şanti
Şurubu için su, şeker, limon kabuğu ve vanilya 1 dakika beraberce kaynatılır ve sıcak olarak gayet ağır ateşin üzerinde bırakınız. Yalnız sıcaklığını muhafaza etsin kaynatmasın.
4 adet hazırlanmış baba tatlılarından şurubun içine koyunuz ve 2 dakika sonra bir kevgirle parçalamadan altını üstüne çeviriniz ve üç dakika daha şurubun içinde bekletip kevgirle dikkatlice bir küçük tepsiye çıkarınız.
Diğer babaları da aynı şekilde şuruba atıp çektirdikten sonra tepsiye çıkarınız.
Servis yaparken üzerlerine ucunda iri tırtıllı duy bulunan sıkma torbası ile vurulmuş biçimlice krem şantiyi sıkılır. Onun üzerine birer adet kiraz şekerlemesi veya az çekilmiş yeşil fıstık veya mevsimi ise 1 er adet çilek konup servis edilir.
Not: Krem şantiyi likid alındığı zaman 250 gr. şantiye 1 kaşık pudra şekeri ve az vanilya konup bir çırpma teli ile iyice koyulaşıncaya kadar vurulur. Tam kıvamı gelince torbaya doldurulup tarif ettiğim gibi sıkılır. Eğer fazla vurursanız yağ olur, kullanılmaz.
|
|
KREM ŞANTİLİ BABA TATLISI Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|