Malzeme
- 1 kg taze meyve
- 375 g (1,5 su bardağı) toz şeker
- 1 limonun suyu
- 500 ml (2 su bardağı) su
- 1 limonun suyu
- 2,5 su bardağı krem şanti
Hazırlanışı
Mevsimin taze meyvelerinden eşit miktarlarda alın. Meyveleri yıkayıp, kurulayın. Gerekiyorsa kabuklarını soyun. Sap ve çekirdeklerini çıkartın. Varsa odunsu parçalarını kesip atın. Meyveleri eşit boyutlarda doğrayın. Şurubu hazırlamak için şeker, limon suyu ve suyu bir tencereye koyun. Bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, şurubu bir kenarda soğumaya bırakın.
Doğranmış meyveleri bir kâseye koyup, üzerlerine şurubu dökün. Meyveleri şurubun içinde serin bir yerde tercihen birkaç saat dinlendirin.
Meyve salatasının servis yapılacağı bardak ya da kâseleri buzdolabında iyice soğutun. Şurupta dinlendirilmiş meyveleri karıştırıp, süzdürerek kâseleri aktarın. Üzerlerine şuruptan 1-2 çorba kaşığı döküp, krem şanti ile birlikte servis yapın.
|