MALZEME:
100 gram un
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı kakao
150 gra pudra şekeri
1 çorba kasığı vanilya
Kreması İçin;
250 gram tereyağ
250 gram pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
Tereyağı
HAZİRLANIŞI:
yumurtalar şeker ve vanilya ile iyice vurulur. Un kakao ile elenerek yavaş, yavaş, ilave edilir. Tepsiye yağ kağıdı konup üzerine hazırlanmış malzeme 2 santim kalınlıgında dökülür. Orta hararette pişirilir. Fırında çıkan pasta iki eşit parçaya bölünür, bir parçasına krema sürülür öteki parça üzerine kapatılır. Üzeri ve yanları kalan krema ile kapatılıp üzeri, şamfıstık veya meyva şekerlemesi ile arzuya göre süslenir.
Kremanın yapılması. 250 gram tereyağ. 250 gram pudra şekeri, 1 kahve fincanı ılık süt. Tereyağ elle yumuşatılır şeker konur krema haline getirilir. Ilık süt azar azar ilave edilerek karıştırılır.
|