12 dilim tost ekmeği
1 kilo vişne
2 su bardağı şeker
2 kabuk tarçın
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şekerli neskafe
2 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un ve şeker
100 gram yumuşak tuzsuz peynir
Ekmeklerin kabuklarını almadan üzerine tereyağı sürüp fırında kızartın. Kremayı hazırlamak için tencerede un, şeker ve sütü kaynatıp koyulaştırın. Üzerine peyniri ekleyip soğumaya bırakın. Vişneleri bir tavaya alın. Üzerine şeker ve kabuk tarçını, 1 su bardağı da su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Kızaran ekmekleri servis tabağına 6 adet dizin ve üzerine kahve, vişne karışımından taneleriyle birlikte dökün. Pişirdiğiniz kremayı sonra tekrar ekmekler ve kalan vişneleri, kremanın kalanını da güzelce üzerine döküp soğumaya bırakın. Kakao serpip dilimleyip ikram edin.
|