|
|
Kremalı Cevizli Kek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29374
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008
4,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 200 g Sana Hamurişi
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 adet elma
- 1 adet armut
- ½ su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 su bardağı sıvı krema
Hazırlanışı
1. Bir kâseye yumurtaları kırıp içine toz şekeri ilave edip mikser ile karıştırın.
2. Şeker iyice karıştıktan sonra oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Hamurişi'ni ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Daha sonra içine portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin.
4. Sonra harcın içine unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve tarçını bir süzgeç yardımıyla eleyip karıştırmaya devam edin.
5. En son olarak içine susamın yarısını ve çekilmiş cevizin yarısını ekleyip tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra kek harcını yağlanmış kek kalıbının içine alın. Kek harcın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin.
6. Kek harcının üzerini rendelediğiniz elma ve armutlar ile kaplayıp üzerine kalan cevizleri ve susamları serpin.
7. Keki Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35?40 dakika pişirin. Pişen keki kalıbında 15 dakika bekletip iyice soğuttuktan sonra servis tabağına alıp üzerine sıvı krema gezdirin. Arzu göre vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
|
|
Kremalı Cevizli Kek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|