https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kg süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kreması
Üzeri için:
500 gram çilek
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Derin bir tencereye, süt, un, nişastayı ve şekeri alıp sürekli çırparak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip, karıştırın. Muhallebi soğuduktan sonra içine 1 paket kreması ekleyip mikserle çırpın. Muhallebiyi servis kaplarına boşaltıp bir kenara soğumaya bırakın. Üzerine çilek sosu için, çilekleri temizleyip ikiye bölün. Küçük bir tencereye nişasta, şeker ve suyu ekleyin. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Blendır yardımıyla çilekleri sos kıvamına getirip, soğuyan muhallebinin üzerine dökün. Çilekle süsleyip, soğuk olarak servis edin.
|