Malzemeler
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
2 çorba kaşığı krema (100 gr.)
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 - 6 su bardağı et suyu veya su
8-10 tane karabiber
50 gr. Kaşar peyniri
tuz
Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Unu ekleyip karıştırarak hafifçe sarana dek kavurmaya devam edelim. Salçayı ekleyip yarım dk. daha kavururken, suyu azar azar ve karıştırarak ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım, tane kara biberleri ekleyelim. Çorbayı ağır ateşta ve karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alalım. Çorbayı robot veya blendır yardımıyla pürüzsüz kıvama getirerek içine kremayı ekleyip karıştıralım. Üzerine kaşar rendesi serperek servisi yapalım.
|