1 diş sarımsak
50 g soğan İkiye bölünmüş
30 g Pınar Tereyağı veya zeytinyağı
700 g domates, ikiye bölünmüş 70 g domates püresi (konsantre)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru mercanköşk veya pizza baharatı
500 g su
1 küp bulyon (0.5 lt için) veya 1 tepeleme tatlı kaşığı ev yapımı bulyon
100 g Pınar Krema 2-4 taze fesleğen yaprağı
1 dal taze maydanoz, sadece yaprakları
Sarımsak ve soğanları doğrayın.
Pınar Tereyağı‘nı ekleyin ve birlikte karıştırın.
Doğranmış domates, domates püresi, tuz, şeker ve kuru mercanköşkü ekleyin.
Su ve bulyonu da ekleyerek pişirin.
Pınar Krema'yı, fesleğen yapraklarını ve maydanozu da ekleyin ve ocağın ateşini arttırarak pişirin.
|