https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
100 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı çiğ krema
1 adet haşlanmış, küp kesilmiş havuç
1 adet haşlanmış, küp kesilmiş patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber, kekik, kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği ve soğanı rondodan geçirin. Baharatlarla birlikte hamur kabında karıştırın. Misket büyüklüğünde toplar yapın. Fırın tepsisine koyarak fırında pişirin. Bir tencerede su kaynatın. İçine patates ve havuç küplerini atın. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını tencereye atarak 10 dakika sonra maydanoz saplarını çıkartın. Tencereye sıvı yağı döküp fırınladığınız köfteleri içine atın. 5 dakika kaynatarak çiğ kremayı yavaş yavaş içine ekleyin ve karıştırın. Maydanoz yapraklarını da katıp 5 dakika daha kaynatın. Servis tabağına alıp tereyağında sotelediğiniz kırmızı biberi üstüne dökün. Servis yapın.
|