Kek için:
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
3 yumurta
15 adet kuru incir (15 dk suda bekletilmiş)
Vanilya
Kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
5 çorba kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
75 gr tereyağ
1 paket toz krem şanti
1 paket Pınar Labne peynir
Süslemek için:
Kakao
Krema ve kakao hariç tüm malzemeler robotta karıştırılır. Katı bir kek hamuru hazırlanır. Düşük ısıda pişirilir. Kreması için süt, un, şeker, nişasta ve vanilya karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra tereyağ, toz krem şanti ve Pınar Labne peynir sırasıyla ilave edilerek çırpılır. Hazırlanan labne peynirli krema soğukken, sıcak kekin üzerine dökülür. Üzerine kakao serpilir.
|