https://migros.com.tr
120 gr. tereyağı
120 gr. un
2,5 litre tavuk
750 gr. karnabahar
200 ml. krema
Karnabaharı çorbaya koymak için hazırlayın.
Büyük bir tencerede tereyağı ile unu orta ateşte çok açık kahverengi oluncaya kadar pişirin ve tencerede soğutun.
Sıcak tavuk suyunu orta ateşe aldığınız tenceredeki un yağ karışımına yavaşça dökün ve karıştırın (pürüzsüz olmalı)
Hazırlamış olduğunuz kabaca kesilmiş karnabaharları tencereye ekleyin, kaynatın ve altını kısık ateşe ayarlayın; tuzunu, biberini koyun, karnabaharlar ( paramparça olmadan) yumuşayana kadar pişirin.
Blendır veya süzgeçten geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın ve tencereye alıp tekrardan kaynatın, kremasını ekleyip karıştırın ve servis edin.
|