|
|
Kremalı Kayısılı Kanepe |
|
kar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc114334
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2016
1,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram milföy hamuru
200 gram çiğ krema
50 gram eritilmiş tereyağı
200 gram tozşeker
6 adet kuru kayısı
100 gram bitter çikolata
6 adet büyük beyaz üzüm
1 tutam Toz tarçın
150 gram Pudra şekeri
2 adet Yumurta akı
Bir tutam toz tarçın, tereyağı, çiğ krema ve küçük parçalara kestiğiniz bitter çikolatayı kaba aktarın. Çikolatayı tamamen eritmeden benmari usulü ısıtın. Soğuması için soğuk su kabına alın. (İçine su geçmemesine dikkat edin.) Soğuduğunda mikserle çırpıp ganaj kremayı hazırlayın.
Milföy hamurunu açıp 6 cmlik 18 adet kare kesin. Yağlı pişirme kağıdı serili tepsiye hamuru dizin. Üzerine yağlı pişirme kağıdı yayıp başka bir tepsi yerleştirin. Böylece milföy hamurları kabarmayacaktır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkartıp üzerindeki tepsiyi ve yağlı pişirme kağıdını alın. Üzerine pudra şekeri serpip fırının ızgara bölümünde pudra şekeri karamelleşmeden pişirip fırından çıkartın. Milföy hamurlarının aralarına ganaj kremadan sürüp üç kat üst üste milföy hamuru dizin. 150 gram toz şekeri soğuk suyla orta ateşteki tavada ısıtın. Kuru kayısıları pişirdiğiniz toz şekere bulayın. Parşömen kağıdının üzerine alıp soğumaya bırakın.
Üzümleri sırasıyla önce çırpılmış yumurta akına sonra toz şekere bulayıp yağlı kağıt üzerine alın. Hazırladığınız ganaj kremalı milföy hamurunu şekerli üzüm ve kuru kayısı şekerlemesiyle servis yapın.
|
|
Kremalı Kayısılı Kanepe Tarifleri Ekmek Arası Tarifleri
|
|