Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tatlısu Levreği Tarifleri > KREMALI KILIÇ (1 adet - 74,858 defa bakıldı)

KREMALI KILIÇ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KREMALI KILIÇ

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11542
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2007
2,337 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
800 gram (4 dilim halinde) kılıç balığı,
80 gram margarin yağı,
2 limon,
1 körpe havuç,
1 sap kereviz,
1 baş soğan,
1 desilitre krema,
yeteri kadar un,
karabiber ve tuz,
1-2 dövülmemiş karabiber.

Yapımı:
Balık dilimlerini bir güvece düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Bunların üstünü örtecek kadar soğuk su döktükten sonra yarım limonun suyunu, üstü kazındıktan sonra yuvarlak dilimlere doğranmış havucu, temizlenmiş bir sap kerevizi, ortadan ikiye doğranmış soğanı, bir _ iki dövülmemiş karabiberi ye yeteri kadar tuzu katıp kabı ateşe oturtmalı. Güveçteki su kaynamaya başlayınca balığı beş dakika haşlamalı, bu sürenin sonunda delikli bir tevzi küreğiyle balık dilimlerini süzerek kaptan çıkarmalı. Güveçtekiieri de bir tülbentten geçirerek süzmeli. 50 gram margarin yağını bir güveçte eritmeli. Yağ kızınca, bir kenara konmuş olan haşlanmış balıkları una bulamalı ve bu yağın içine atıp her iki yanlarını nar gibi kızartmalı. Kızaran balıkları servis tabağına yanyana dizip sıcak bir yerde tutmalı. Tuzunu ve karabiberini serpmeli, gezdirerek limonun suyunu dökmelî. Kalan margarin yağını bir kuşanede eritmeli. Yağı tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken unu serperek katıp yağa yedirmeli. Yağlı unu iki - üç dakika karıştırarak kavurmalı. Sonra, buna 1/4 litre kadar süzülmüş balık salçasını sicim gibi ince akıtarak yedirmeli. Balık suyunun katılıp yağlı una yedirilmesi sona erince çırpılmış kremayı azar azar katmalı ve yavaş yavaş karıştırarak bu salçayı beş dakika kadar kaynatma!ı. Sonra bu salçayı sıcak bir yerde tutulan balık dilimlerinin üzerlerine gezdirerek dökmeli. Balıkların çevresine sote edilmiş havuç veya börülce ya da çalı fasulyesi koyup servis yapmalı.






KREMALI KILIÇ Tarifleri Tatlısu Levreği Tarifleri



(1 adet KREMALI KILIÇ 74,858 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort