|
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası |
|
günyeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2016
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc136996
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2018
762 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://naturelkaseyirdefteri.com/
1/2 demet kuşkonmaz
1 su bardağı dondurulmuş ıspanak
2 adet yeşil soğan
2 su bardapı tavuk suyu ya da sebze suyu
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1 tatlı kaşığı kereviz tozu (lezzette büyük fark yaratıyor)
1/2 su bardağı 3-4 saat ıslatılmış kaju (krema ve süt havasını kaju ile sağlıyoruz)
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için, yeşil ve mor fesleğen yaprakları
Karabiber
Tuz
Kaju ve zeytinytağı hariç tüm malzemeleri tavuk ya da sebze ya da sadece su ile haşlayın. Gerekirse üzerine sıcak su ekleyin.
Malzemeler iyice yumuşayınca içine kajuları atıp blendırdan geçirin. Zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın ve fesleğen yaprakları ile servis edin.
|
|