3 adet orta boy kabuklu patates (800-900 g)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
60 ml mayonez
30 g ekşi krema (30 g kremaya yarın limonun suyu eklenerek hazırlanır)
10 g şeker
10 ml elma sirkesi
1 diş sarımsak (ince ince kıyılmış)
120 g lahana (jülyen doğranmış)
60 g kırmızı lahana (jülyen doğranmış)
30 g havuç (jülyen doğranmış)
Tuz
Karabiber
30 g tereyağı
30 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
Patatesleri yıkayın ve iyice kurulayın.
Kuruyan bütün patatesleri 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile harmanlayın ve kızartma aksesuarına yerleştirin.
Büyük ızgara + fan fırın modunda 200°C de önceden ısıtılmış Arçelik Gurme Ankastre fırınınıza aksesuarı yerleştirin ve 60 dk pişirin.
Patates kızartma aksesuarında pişer iken bir kapta mayonez, ekşi krema, şeker, elma sirkesi ve sarımsağı karıştırın.
Karışıma doğranmış lahana, kırmızı lahana ve havucu ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Piştikten sonra patatesleri boyuna ortadan kesin, içine tereyağı ve kaşar peynirini ekleyin ve karıştırın.
Patates sıcak iken lahana salatasını da ilave ederek servis edin.
Not: Patatesin boyutuna göre pişme derecesi değişebilir.
|