500 g Tagliatelle makarna
250 g mantar
300 g ıspanak
2 diş sarımsak
1 paket krema
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Somon için:
1 parça somon fileto
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın.
Mantarların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
Isınan yağda mantarlar suyunu bırakmadan soteleyin.
Üzerine doğradığınız ıspanakları, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin.
Ispanaklar kendini bırakınca rendelediğiniz sarımsak ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Kremayı ilave edip 2-3 dakika kaynatıp Arçelik Ankastre Ocak’ı kapatın.
Makarna için derin bir tencereye su alıp kaynatmaya başlayın.
Bu sırada somonun üzerine tuz, karabiber, sarımsak ve zeytinyağını koyup iyice her tarafına yedirin.
Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın.
Sosladığınız somonu yağladığınız fırın kabına koyun ve 15 dakika Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynayan suda makarnayı haşlayın.
Haşlanan makarnayı mantar ve ıspanakların üzerine alıp karıştırın.
Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine somon filetoyu koyun.
Üzerine karabiber serpip servis edebilirsiniz.
|