25 adet kiraz
1 adet elma
1 adet muz
1 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Krema için:
3 su bardağı süt
8 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir, soğumaya bırakılır. Elma, armut soyulur, küp doğranır, bir tencereye konur. Üzerine şeker eklenir, yumuşayana kdar pişirilir. Sonra çekirdekleri çıkarılmış kirazlar atılır. 3 dakika sonra nişasta eklenir ve ateşten alınır. Meyve karışımı 6 adet kaseye paylaştırılır. Son olarak muz doğranır ve pişirmeden kaselere paylaştırılır. Üzerlerine krema taksim edilir. Bir gece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün ters çevrilir.
|