1 kg taze meyve (yıkanıp, gerekiyorsa ayıklanmış)
250 gr (1 su bardağı) krema (hafifçe çırpılmış)
Meyveler sertse, suda haşlayıp süzünüz. Meyveleri tahta bir kaşıkla ezerek süzgeçten geçirip (yada püre makinasında eziniz), soğutunuz. Kremayı yavaşça meyve püresine katıp, buzdolabında en az 2 saat soğutunuz. Meyve püresini servis tabağına boşaltıp, soğuk olarak servis ediniz.
Not: Çilek, ağaççileği, kara üzüm ve kayısı bu püre için en güzel karışımdır. Kara üzüm ve kayısıların, suda biraz bekletilerek yumuşatılmaları gerekir. Meyvelerin, püre koyu olacağı için, süzülmeleri gerekir. Meyve püresini parmak bisküviyle servis edebilirsiniz.
|