https://www.sabah.com.tr
Muhallebi için:
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı hindistancevizi
Arası için:
100 ml krema
200 gram kaymak
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için:
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için:
Dondurulmuş vişne
Un ve tereyağını bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla unun kokusu çıkana kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine soğuk süt ve 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. 40 x 40 cm ebadındaki bir fırın tepsisine hindistancevizini yayın. Muhallebiyi yarım cm kalınlığında olacak şekilde yavaşça boşaltın ve iyice soğutun. Arası için krema, kaymak ve tozşekeri bir kapta çırpın. Soğutulmuş muhallebinin üzerine spatula yardımıyla yayın ve en üste de ceviz serpin. Arzu ettiğiniz ebatta şeritler kesin ve rulo yapın. Üzerlerini dondurulmuş vişne ile süsleyerek servis yapın.
|