4 kişilik
MALZEME
800 g taze patates,
1 yumurta,
2 kilo beyaz kuşkonmaz,
tuz,
1 tutam şeker,
5-6 çorba kaşığı tereyağı,
1 taze soğan,
450 ml süt,
200 g krema,
bir tutam toz hintcevizi,
1 bağ frenk maydanozu,
400 g biberli füme et, kalın dilimlenmiş;
öğütülmüş karabiber.
1. Patatesleri soyarak enine dilimleyin. Yumurtayı haşlayın.
2. Kuşkonmazları yıkayın, üst uçlardan başlayarak soyun, alt uçlarını kesin. 1.5 litre suya tuz ve şeker atın, 1 tatlı kaşığı tereyağı katın. Kuşkomazları yaklaşık 15 dakika haşlayın.
3. Soğanı ayıklayarak küp halinde doğrayın, 1-2 tatlı kaşığı tereyağında sote edin. Patates dilimleri ilave edin, süt ve krema dökün.
4. Tuz ve hintcevizi tozunu ayarlayın. Patatesleri hafif ateşte 10-15 dakika pişirin.
5. Maydanozu ayıklayarak yıkayın ve kurulayın. Yumurtayı soyun ve kıyın.
6. 2 yemek kaşığı tereyağı bir tavada eritip köpürtün, biberli füme et dilimlerini de tavaya koyarak ısıtın.
7. Patateslerin tuzunu ve biberini ayarlayın.
8. Kuşkonmazların suyunu süzün, üzerine tereyağını gezdirin, maydanoz serpiştirin. Patates ve et ile servis yapın.
|