4 Adet Piliç Kalça
15 Adet Taze Patates
2 Adet Kuru Soğan
6 diş Sarımsak
15 Su Bardağı Et Suyu
2 Demet Maydanoz
2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
2 Kutu Sıvı Krema
5 Yemek kaşığı Margarin
Tuz
Karabiber
Piliç Kalçalarının derilerini çıkardıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Kuru Soğanı yemeklik doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
Maydonuzu ayıklayıp kıyın.
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı margarini kızdırıp içine yemeklik doğradığınız Kuru Soğanı ilave edin. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine ezilmiş ve haşlanmış Patatesleri ilave edip, bir taşım kavurun.
En son olarak içine Tuz ve Karabiberi, Kırmızı Pul Biberi ve Tavuk Suyunu ekleyip, çorbayı kaynatın.
Çorba kaynarken küçük bir tavada kalan 1 Yemek Kaşığı Sana Kase kızdırıp, içine doğranmış Piliçleri ve kıyılmış Sarımsakları ilave edip, Piliçler renk alıncaya kadar kavurup, ateşten alın.
Kaynayan çorbayı mikser yardımıyla püre haline getirip, kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri (kefi) bir kaşık yardımıyla alın.
Çorbanın içine kavurduğunuz Piliç kalçalarını ilave edin. Çorbayı ateşten indirmeden içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
|