İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1 kg levrek
Çeşitli sebzeler (mantar, havuç, kereviz, patates, brokoli vb)
2 adet soğan (yarıya bölünmüş)
1 bardak su
1/2 yemek kaşığı sebzeli çeşni (varsa)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2-3 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı krema
4-5 adet roka (doğranmış)
Tuz
Karabiber
Balık ayıklanır, baş ve kılçıkları atılıp ufak ufak doğranır.
Balık sebzelerle ve soğanla birlikte sebzeli çeşni de katılarak haşlanır.
Tüm malzeme pişince süzülür, soğan atılır, balık ve diğer sebzeler saklanır. Balık suyuna krema ilave edilip koyulaşana kadar pişirilir.
Elde edilen bu sosa haşlanmış olan sebzeler katılır.
Yağlanmış fırın kabına önce balıklar sonra sebzeli kremalı karışım konur ve fırında pişirilir.
İstenirse fırından alınmadan 2-3 dakika önce rendelenmiş taze kaşar peyniri konabilir.
Servis sırasında üzerine roka serpilerek sıcak olarak sunulur.
|