400 gram un
250 gram tereyağı
250 gram pudra şekeri
1 yumurta
1 yumurta sarısı
tuz
Bir kapta yağ elle yumuşatılır. Pudra şekeri ilâve edilir. İyice karıştırılır. Yumurtalar ilâve edilir.
Un, badem, tuz ilâve edilerek hamur haline getirilir. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, yuvarlanır, tepsiye üçer santim ara ile sıralanır. Orta hararette pişirilir. Kenarlı bir tepsiye yanyana konur. Üzerine soğuk şurup dökülür. Soğuyunca üzeri krem ve antepfıstığı ile süslenir.
KREMİ: 125 gram tereyağ, 150 gram pudra şekeri, vanilya, hepsi karıştırılarak krem haline getirilir. İki çorba kaşığı süt yavaş yavaş ilâve edilerek iyice karıştınhr. Yumuşak bir krem elde edilir.
ŞURUBU: 500 gram toz şeker, 1 bardak su, bir çorba kaşığı limon suyu. Bir kapta şeker ile su kaynatılır. Orta koyulukta olunca limon suyu ilâve edilerek ateşten indirilir.
|