Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KREMALI SU BÖREĞİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KREMALI SU BÖREĞİ

balaban
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc34801
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2009
1,874 defa indirildi / yazdırıldı




350 gram un (7 kahve fincanı)
50 gram un (açmak için) (1 kahve fincanı)
125 gram tam yağlı yoğurt
5 adet yumurta sarısı
10 gram tuz (1/2 çorba kaşığı)
KREMA İÇİN:
200 gram çiğ krema, ya da süt (3/4 bardak)
50 gram rende kaşar peyniri (2 kahve fincanı)
400 gram beyaz peynir
2 yumurta
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
İÇİNE:
150 gram tereyağı, ya da margarin (7 1/2 çorba kaşığı)

1 Hamur açılan tahtaya; 7 kahve fincanı un eledikten sonra unun ortasını havuz gibi açmalı ve bu yere 5 adet bütün yumurta, yarım çorba kaşığı tuz ile 125 gram koyu tam yağlı yoğurt koyarak karıştırarak ve yoğurarak bunları sıkıca hamur yapmalı ve bu hamuru yuvarlayarak az uzattıktan sonra bunları 9 eşit parçaya kesmeli ve kesilen parçaların üstlerine bastırmalı, yassılttıktan sonra üstlerine nemli bir bez örtmeli ve yarım saat dinlenmeye bırakmalıdır.
2 Yarım saat sonra hamurları, teker teker alarak bunları, üstü unlanmış tahtada merdane ile küçük bir tabak yuvarlaklığında büyütmeli, sonra da büyütmüş olduğumuz her bir hamuru birkaç kez oklavaya sararak, sarılmış olduğu halde uçlarına bastırmak ve yuvarlamak, sonra oklavadan çıkararak başka bir ucundan tekrar sararak bu 8 parça hamurdan yalnız bir tanesini böreği içinde pişirecek olduğumuz 24 - 26 santim yuvarlaklığındaki tepsiden iki misli, diğer 8 tanesi ise tepsiden 3 parmak daha büyük olmak üzere hamurları büyüterek yuvarlak açmalıdır.
3 Sonra, açılmış hamurlardan büyük olanını alarak bunu, içi hafifçe yağlanmış olan tepsiye kenarlarından taşarcasına döşemeli, sonra da diğer hamurları teker teker alarak bunları, içinde kaynar bir halde 16 bardak su ve bir buçuk kahve fincanı tuz olan tencereye atarak, tuzlu suda ancak 1 dakika kadar haşlamalı, sonra da haşlanmış her hamuru imkân oranında yırtmadan, özenle sıcak sudan çıkararak, üstüne hafifçe ılık tereyağı serpilmiş olan ikinci hamurun üstüne, tepsiden taşmadan buruşuk bir şekilde döşemeli, bir kat haşlanmış hamur, bir kaşık erimiş yağ olmak üzere eldeki hamurların yarısını böylece tepsiye döşemeli, ksonra da bunların üstlerine, aşağıda anlatıldığı gibi hazırlanmış peynirli krema içine eşit olarak yaydıktan sonra kremanın üstüne de yine aynı şekilde kalan diğer hamurları haşlamah, tepsiye döşemeli, bunların üstlerine de yanlarından taşan ilk hamurun kenarlarını kapatmalıdır.
4 Hamurların döşenmeleri sona erince, üstüne kalan yağı gezdirdikten sonra, tepsiyi orta kuvvetteki fırına sürerek üstü kızarıncaya kadar bir, bir çeyrek - bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalı, sonra üstüne ya büyük bir tabak ya da başka bir tepsi kapatarak ve altüst ederek böreği tabağa almalı ve servis yapmalıdır.

İçin hazırlanması: Bir kaba, çatalla ezilmiş 40 gram beyaz peynir koyduktan sonra buna sırasiyle, 2 kahve fincanı rende kaşar, ya da gravyer peyniri, 2 bütün yumurta, üç çeyrek bardak çiğ krema, ya da süt, kıyılmış yarımşar adet de maydanoz ve dereotu katmalı ve hepsini iyice bir karıştırmalı ve kullanmalıdır.

Not: Börek içi; 20 gram süt, 100 gram çiğ krema, 25 gram rende kaşar, 200 gram ufalanmış beyaz peynir, 2 adet bütün yumurta, bir buçuk demet dereotu kullanarak da yapılabilir.






KREMALI SU BÖREĞİ Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri



(1 adet KREMALI SU BÖREĞİ 45,380 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort