http://www.hurriyet.com.tr
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Kreması için:
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Çeyrek limonun suyu
Bulamak için:
1-2 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvı yağ
İç harcı için krem şanti ve sütü çırptıktan sonra buzdolabında dinlendirin. Şerbet için su ve şekeri karıştırarak kıvam verin, son anda limon suyunu koyun ve soğuması için kenara alın.
Bütün hamur malzemelerini karıştırarak krep hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin. Ilık bir yerde 10-15 dakika mayalanana kadar bekletin.
Krep tavası ısındıktan sonra hamurdan bir kepçe alıp düzelterek yayın. Hamurların üstünde hava kabarcıkları olunca tavadan alın. Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafını bir çatal yardımıyla veya elinizle yarım ay seklinde yarıya kadar yapıştırın.
Yumurtaları iyice çırpın. Hazırladığınız taş kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Yumurtaya bulamak istemezseniz, bulamadan da kızartabilirsiniz.
Kızaran kadayıfları önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın. Şerbeti iyice çekince içinden çıkarıp açık kalan kısmına krema sıkın, toz fıstığa bulayıp servis edebilirsiniz.
|