|
|
Kremalı ve Brokolili Patates |
|
neri
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16805
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2007
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
7 patates
1 kase brokoli çiçeği
4 çorba kaşığı bezelye
1 havuç,
4 yumurta
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi,
tuz
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım su bardağı taze krema
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı kırmızıbiber
Beşamel sos malzemesi:
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı un
1 su bardağı ılık süt
Krema malzemesi:
2 çorba kaşığı beyaz peynir
4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı süt
1 çırpılmış yumurta sarısı
1/4 çay kaşığı safran
Patateslerin kabuklarını soyup, tuzlu suda haşlayın. Sıcakken bir çatal yardımıyla iyice ezip püre yapın. Havucu temizleyip yıkayın ve ince dilimleyerek tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Delikli bir kepçe yardımıyla havuçları başka bir tabağa çıkarın. Havucu haşladığınız suda önce bezelyeyi, sonra da brokoliyi haşlayın.
Beşamel sos için 2 çorba kaşığı tereyağını eriterek un ilave edip 2 dakika kavurun. Ilık sütü yavaş yavaş ilave edin ve unun topaklanmaması için karıştırmayı sürdürün. Sos koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin.
Beşamel sos sıcakken, püre ılık olacak şekilde 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte karıştırın. Karışım ılınınca, krema ve yumurtaları ekleyin; tuz ve hindistanceviziyle tatlandırıp, haşlanmış sebzeleri ilave edin.
Hazırlanan malzemeyi 22 cm çapındaki yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin ve servis tabağına ters çevirerek ılınmaya bırakın.
Krema malzemesini bir kapta birleştirip karıştırın ye benmari usulü pişirin, Elde ettiğiniz kremayı sıcak olarak ılınan patatesli kekin üzerine dökün. Kırmızıbiber serpin. Dilimleyerek servis yapın.
|
|
Kremalı ve Brokolili Patates Tarifleri Karnabahar Tarifleri
|
|