Malzeme :
500 gr. yufka,
1 bardak erimiş tereyağ,
Hazır krema,
Şurup malzemesi
500 gr. şeker,
2 bardak su
1/2 limon.
Yapılışı:
1- 500 gr şekerle 2 bardak suyu kaynatarak şurubunu hazırlayınız.
2- Bir kutu krema hazırlayınz.
3- Orta büyüklükte bir tepsiyi erimiş yağla iyice yağlayınız.
4- Bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye döşeyiniz.
5- Diğer yufkaları tepsi büyüklüğünde kesiniz.
6- Tepsiye bir kat yufka üzerine erimiş tereyağı sürünüz.
7- Her kata hazırlanmış krema kafi miktar sürüp her tarafa muntazam yayınız.
8- Böylece yağ, krema, yufka bitinceye kadar işleme devam ediniz.
9- En üste de sade yağ sürüp hamurları boyuna üçe kesiniz. (İçlerinin iyi pişmesi ve hamurun çok kabarmaması için).
10- Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyup her tarafını pembe renkte kızartınız.
11- Börek fırından alınınca üzerine soğuk şurubu dökünüz.
12- Börek şurubu çekip iyice soğuyunca istenilen şekilde kesip servis yapınız.
|