|
|
Krep Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45267
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2009
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tavuk kalça (kuşbaşı)
6 yemek kaşığı sıvıyağ (3 yemek kaşığı sıvı yağ tavukları kavurmak için)
1 tatlı kaşığı köri
20 adet mantar (kıyılmış)
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni
1 paket Knorr Izgara Harcı
3 yemek kaşığı su
2 adet yumurta (Krep Hamuru için)
2 su bardağı un (Krep Hamuru için)
4 su bardağı süt (Krep Hamuru için)
Bir miktar sıvıyağ (Pişirmek için )
1 Paket Knorr Beşamel Sos (sosu için)
500 ml süt (sosu için)
1 su bardağı rende kaşar (sosu için)
Hazırlanışı
1. Derin bir kaseye kuşbaşı doğranmış tavukları, Knorr Izgara Harcı’nı, 3 yemek kaşığı sıvıyağı ve 3 yemek kaşığı suyu koyup iyice karıştırın.
2. Yayvan bir tavada kalan 3 yemek kaşığı sıvıyağı koyup kızdırıp içine koyup kovurun.
3. Köri kavrulunca içine tavukları azar azar ilave edip, sulandırmadan kavurun.
4. Tavuklar renk alınca içine kıyılmış mantarları ve Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi koyup pişrmeye devam edin. En son olarak 1 çay bardağı suyu koyup kısık ateşte bir taşım pişirin.
5. Tavuklar pişerken krep hamuru için; kaseye sütü, unu, yumurtayı koyup iyice çırpın.
6. Tavayı az yağ ile yağlayıp krepleri pişirip kenera alın.
7. Küçük bir tencereye 500 ml sütü ve bir paket Knorr Beşamel Sos’u koyup devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin.
8. Fırın tepsinin içine bir kat krep yayın üzerine suyunu süzdürdüğünüz tavuklu harcı koyunuz. Tekrar bir kat krep koyup, üzerine Knorr Beşamel Sos’un yarısını dökün. Tavuklu harç krep şeklinde tüm malzemeyi bitene kadar tepsiye yayın. En son olarak üzerine kalan beşameli ve rende kaşarı koyup, sıcak fırında peynir eriyip kızırana kadar pişirin.
9. Dilimleyip servis tabağına aldıktan sonra yemeğin kalan suyunu koyup sıcak servis yapın.
|
|
Krep Börek Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|