1 adet krep
4 top dondurma
1 su bardağı karamel sos
Yarım su bardağı çekilmiş fıstık
Krep malzemesi için:
2 su bardağı un
3,5 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir tutam tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
Karamel sos için:
2 su bardağı tozşeker
1 dilim limon
1 su bardağı çiğ krema
Öncelikle krebi hazırlamak için un, sıvıyağ, tuz, yumurta ve sütü karıştırın.
Karışımdan kepçeyle alarak, teşon tavada yağsız şekilde arkalı önlü kızartın.
1 adet krebin içine dondurmaları sarıp üç eşit parçaya bölün.
Karamel sosu hazırlamak için tozşekeri, sıkılmış bir dilim limonun suyunu tavada kavurun.
Çiğ kremayı ilave ederek bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
Karamel sos ılındığında dondurmalı krebin üzerine gezdirin.
Fıstık serperek servis yapın.

|