|
|
Krep Mantısı |
|
erik çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc111142
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2015
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
İç malzemesi:
350 gr dana kıyması
1 adet kuru sogan
1 cay kasıgı karabiber
1 yemek kasıgı sıvı yag
1 cay kasıgı tuz
Krep hamuru:
1,5 su bardagı un
4 adet yumurta
2 su bardagı süt
1 sise soda
1 cay kasıgı tuz
2 yemek kasıgı margarin (tava yaglamasi icin)
Üzeri için:
3 adet domates
1,5 su bardagı yogurt
2 dis sarımsak
2 yemek kasıgı pul biber
3 yemek kasıgı margarin
Kıyma (çiğ olacak), rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yağ karıştırılarak mantının iç malzemesi hazırlanır.
Tüm krep malzemeleri mikser veya çırpma teli ile pürüssüzleşene kadar çırpılır. Kepçe yardımıyla orta boy tava sana margarin ile yaglanarak arkalı önlü pişirilir. Pişirilen krepler setin üzerine tek tek yayılarak önceden hazırladığımız kıymalı harç, uzunlamasına kreplerin içlerine yerleştirilerek sigara böreği gibi sarılıp bıçak yardımıyla 2 parmak kalınlığında kesilir. İçindeki harç gözükecek şekilde hafif yağlanmış olan kare borcama sık sık dizilir. Ayrı bir yerde 3 adet domatesi rendeleyip, 1 kaşık yağ ilave edilerek pişirilip kreplerin üzerine eşit şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif kızarana kadar bekletilir. Tavada margarin eritilip pul biber yakılır. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos dökülerek servis yapılır.
|
|
Krep Mantısı Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|