Krep için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
İç harcı için:
400 gram tavuk göğsü (küçük doğranmış)
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt veya krema
Tuz, karabiber, pul biber
(İsteğe bağlı) mantar veya bezelye
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurtaları çırpın, süt, un, sıvı yağ ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin. Tavayı hafif yağlayarak her iki tarafı da hafifçe kızaran ince krepler pişirin.
Tavaya tereyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Tavukları ekleyip renk alana kadar pişirin.
Unu ekleyip karıştırın, ardından süt veya kremayı ekleyin. Kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla lezzetlendirin.
Her bir krepin ortasına tavuklu harçtan koyun, bohça şeklinde kapatın.
Fırın kabına dizin, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
180°C fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin.

|