|
|
Krep (Tuzlu) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61477
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2011
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
0.5 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
150 ml ayçiçek yağı
125 gr un
1 su bardağı süt
Unu ve tuzu birlikte eleyerek ortasını havuz biçiminde açın. Ortasına yumurtayı kırın. (Ya da bu işlemleri bir kase içinde yapın). Yavaşça sütü azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar telle iyice karıştırarak çırpın. Krep tavasını iyice kızdırın. Tava kızınca bir fırça ile ayçiçek yağı sürün. İyice kızgın tavaya altını kaplayacak kadar hamur döküp, bir kez alt üst ederek, iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Diğer krepleri de aynı şekilde pişirin.
|
|
Krep (Tuzlu) Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|