|
|
Krepte Lazanya |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111475
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2015
1,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
30 gram margarin
1 su bardağı domates makarna sos
350 gram dana kıyma
225 gram rende mozarella
50 gram un
50 gram margarin
500 ml süt
110 gram ricotta peyniri
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sana klasik yağını koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Fırınınızı 190 dereceye getirin.
Beşamel sos için, küçük tencerede önce 50 gram margarini yağını eritin. Unu katıp 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Unun kararmamasına özen gösterin. Ilık sütü azar azar katıp yedirin. Tuz koyup 4-5 dakika pişirin. Muffin kabını yağlayın. İç harcı için, kıymayı tuz ve karabiberle kavurun. Fazla suyunu süzün. Kreplerden muffin kalıbına girecek şekilde parçalar kesin. Mozarella ve parmesan peynirinden biraz kenara ayırın. Kestiğiniz krepleri muffin kabına yerleştirin. Biraz parmesan rende, ricotta peyniri ve mozarella ile kreplerin üzerine serpin. Üzerine kıymalı harç, beşamel sosunu ekleyin. Bu işlemi 4-5 kat olacak şekilde yapın ve hazır makarna için domates sosunu krep kaselerinin üzerine dökün.
En üste ayırdığınız parmesan ve mozarella peynirini koyup fırında 18-20 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirip taze fesleğen yaprağı ile süsleyin.
|
|
Krepte Lazanya Tarifleri Ton Balıklı Makarna Tarifleri
|
|