Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İngiliz Yemekleri > KREPTEN NALESNİK (1 adet - 6,134 defa bakıldı)

KREPTEN NALESNİK


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KREPTEN NALESNİK

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62986
Gönderme Tarihi: 05.May.2011
1,785 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr (1 su bardağı) tuzlu krep hamuru
500 gr beyaz peynir
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
2 yumurtanın sarısı
2 yumurtanın akı
1 portakalın suyu
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
125 gr (1/2 su bardağı) krema
2 çorba kaşığı hurma (çekirdekleri çıkarılıp, kıyılmış)

Bir fırçayla küçük kalın dipli bir tavayı hafifçe yağlayıp, orta ateşte kızdırınız. Tavayı ateşten alıp, ortasına 4 çorba kaşığı tuzlu krep hamuru koyunuz.
Tavayı çabucak eğip çevirerek, hamuru her yanına dağıtınız. Tavayı yeniden ateşe oturtup, 1 dakikadan biraz fazla pişiriniz. Tavayı sallayıp krepi oynatınız. (Krepin piştiğini anlamak için, bir kenarını spatulayla kaldırınız. Krepin altının rengi, açık altın sarısı olmalıdır. Bu rengi almamışsa, 10 saniye daha pişiriniz.) Spatulayla krepi alt üst edip, ters tarafını 30 saniye kızartınız. (Krepin bu ikinci yanının her tarafı aynı biçimde kızarmayacağından harcın krepin bu kısmına döşenmesi gerekir.) Krepi ateşe dayanıklı bir cam tabağa çıkarıp, kalan hamurla öteki krepleri de aynı biçimde pişirerek, sıcak olarak saklayınız.
Beyaz peyniri, orta boy bir kasenin üstüne yerleştirilmiş tel süzgece koyunuz. Peyniri, tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak süzgeçten geçirip, bir kenara bırakınız.
Büyük bir kaseye 2 çorba kaşığı yağ ve yumurta sarılarını koyup, tahta bir kaşıkla hafif ve kabarık olana kadar dövünüz. Peyniri katıp, dövmeye devam ediniz. Portakal kabuğu, şeker, vanilya esansı ve kremayı katıp, hepsi iyice karışana kadar yeniden dövünüz.
Orta boy bir kasede yumurta aklarını, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. Madeni bir kaşıkla, yumurta aklarını yavaşça peynirli karışıma katınız. Krepleri tezgaha düz olarak yayıp, her birinin bir kenarına biraz peynirli harçtan koyarak, krepleri rulo halinde sarınız.
Kalan 4 çoraba kaşığı yağı, büyük bir tavada orta ateşte kızdırıp, tavaya birkaç krep rulosu koyarak (kat yerleri altta olmalıdır) her yanlarını 3-4 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız. Delikli kepçeyle krepleri bir servis tabağına çıkarıp, ötekileri de aynı biçimde kızartana kadar sıcak tutunuz.
Bütün krep rulolarını kızarttıktan sonra, üstlerine portakal suyu serpip servis ediniz.






KREPTEN NALESNİK Tarifleri İngiliz Yemekleri



(1 adet KREPTEN NALESNİK 6,134 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort