|
Krokanlı Tava Keki |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc79669
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2012
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 Gr Sana Hamurişi
5 Kahve Fincanı un
1 Kahve Fincanı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Su Bardağı krokan için toz şeker
75 gr eritilmiş sana hamurişi
2 Kahve Fincanı irmik
1 Paket kreması için krem şanti
3 Adet yumurta
3 Kahve Fincanı toz şeker
1 Su Bardağı kreması için soğuk süt
1 Su Bardağı krokan için dövülmüş fındık
Krokanı hazırlamak için toz şekeri çelik tencereye alırız kısık ateşte şeker eriyinceye kadar pişirip kahverengileşince fındığı koyup tahta bir kaşıkla karıştıpıp hemen ocaktan alırız akıcı kıvamdaki krokanı alüminyum folyoya yayarız en az 20 dakika donmasını bekleriz krokanı folyodan sıyırıp iri parçalara ayırırız bir kısmını üzeri için ayırıp kalanı demir havanda döverek küçük parçalara ayırırız diğer tarafta kremayı hazırlamak için krem şanti ve sütü çırparak katı hale geldikden sonra buzdolabında bekletiriz tava keki hazırlamak için yumurta toz ve şekeri çırparız üzerine erimiş sana ve yoğurt ekleriz çırpmaya devam ederiz son olarak irmik un ve kabartma tozu ilave edip karıştırırız katışımdan 1 kahve fincanı kadar alıp yağsız tavada orta ısılı ateşte önlü arkalı pişiririz aynı işlemi tüm malzemeye uygulayıp 6 tane kek elde ederiz keklerin arasına dolapta bekleyen kremşantiden ve krokandan sürerek üst üste dizeriz en üste kalan kremşantiyi sürüp krokan serperiz üzeri için ayırdığımız iri krokanla süsleriz.
|
|