Kroket; yuvarlak, silindir, üçgen gibi çeşitli şekiller verilerek kesilmiş ve panelenerek derin yağda kızartılmış yiyeceklere verilen isim.
Bizim mutfağımızda ise galeta ununa batırılarak kızartılan hamur topu anlamına gelir.
Kroket, kalın bir bağlayıcı ile çeşitli ürünlerden oluşan iç dolgunun birleştirilmesinden oluşur.
Dışı panelenen ürünler, derin yağda kızartılır.
Genelde atıştırmalık olarak servis edilir.
Peynir, pirinç sebze, mantar, balık, et ve bakliyat kullanarak farklı ürün çeşitleriyle ve farklı tariflerle hazırlanabilir.
Boyutları ufaktır ve tek lokmada kolayca yenilebilecek şekilde sunulur. Yuvarlak, silindir, üçgen gibi çeşitli şekiller verilerek hazırlanır. En sevilen ve en çok tüketilen çeşidi patatesli krokettir.
|