Kızartılmış ekmek parçaları, alışılmış olarak yapılageldiği gibi, ekmek dilimlerinin zar biçimi doğranmasıyla hazırlanması yerine çeşitli küçük kalıplar kullanılarak hazırlanırsa, çorbanıza bir tutam fantezi katar. Bu kalıpların yağda kızartılmak yerine, fırında ızgara edilmesi, pek çok yemek (soğuk çorbalar, sıcak balık çorbaları ve yahnileri, fasulye çorbaları, vb.) için sağlıklı bir tamamlayıcı elde etmenizi sağlar.
Kullanacağınız ekmek ister beyaz ekmek, ister kepek ekmeği, çavdar ekmeği vb. esmer ekmek olsun, önce ince dilimleyip, küçük küp biçiminde doğrayın ya da küçük bisküvi kalıplarıyla dilimlerden çeşitli biçimlerde parçalar çıkarın. Sonra parçaları bir tepsiye dizip, önceden 180 °C'a ısıtılmış fırında, iki yanlarını da kızartın (yaklaşık 20 dakka).
Bu konuda başka bir çözüm bayat ekmek alıp dilimlemek ve aynı yöntemle fırında kızartmaktır. Dilimleri fırından alır almaz, kabuğu soyulmuş bir diş sarımsak sürmek, bambaşka bir lezzet elde etmenizi sağlayacaktır.
|