Kısa URL: https://ml.md/lc15653
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
6 kişilik
Gerekli malzeme:
2 diş sarımsak
6 yumurta
1.5 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
2 çay fincanı kruton ekmek
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3-4 dal maydanoz
Tuz
Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın.
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp yumurtaları teker teker kırın. Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kevgirle süzüp yayvan bir servis tabağına alın.
Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin. Karışımı yoğurdun üzerine gezdirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın.