https://www.rational-online.com
12 adet, önceki günden kalma kruvasan
5 yumurta
270 g şeker
1 l süt
0,2 l krema
1/2 çay kaşığı tuz
Kapları yağlamak için tereyağı
Toz vanilya ve/veya tarçın
Fırınlanmış kruvasanları yaklaşık 3 cm büyüklüğünde küp küp kesin. Yumurtaları şekerle köpürecek şekilde çırpın, sonra diğer bütün malzemeleri içine ekleyin. Kruvasan küplerini bir 1/1 GN 60mm kaba koyup yumurtalı süt karışımıyla dikkatlice karıştırın.
Kruvasan küpleri ezilmemeli ve şekli bozulmamalıdır.
Kruvasan pudingini, tavsiye edilen ayarda pişirin. Kruvasan pudingi genelde sıcak yenir ve a la minute olarak küçük kalıplarda da pişirilebilir. Kruvasan pudingini hazırlarken karışıma çikolata kırıkları, fındık veya vişne ekleyebilirsiniz
|