|
|
KUBBELİ PİLAVLI KAVURMA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82353
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012
1,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilavı:
500 gram Bersani pirinci
4,5 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı yağ (125 gram)
1 adet baklava yufkası
1 tatlı kaşığı tuz
Eti:
1 çorba kaşığı yağ
1 kilo az yağlı koyun eti (kemiksiz but, böbrek yatağı veya kol)
2 adet soyulmuş küçük soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kekik
1) Etin sığabileceği küçük bir tencereye yağı koyup eritiniz.
2) Etleri ve soğanı ilâve edip tencerenin kapağını sıkıca kapayarak orta ateşe oturtunuz.
3) Zaman zaman karıştırarak et suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca ağır ateşe alınız.
4) Yine, zaman zaman karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirip içinden soğanları çıkarıp atınız.
5) Tuzunu, biberini ve kekiğini serpip 15 dakika daha aynı şekilde kavurunuz.
6) Pirinci temizleyip bol ılık ve tuzlu suda 1 saat ıslayıp 4 defa yıkayarak süzgece çıkarınız ve süzünüz.
7) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Pirinci ilâve edip bir kevgirle 3-4 dakika kavurup tuzunu ve kaynar et suyunu ilâve edip hızlı ateşte 2 dakika kaynatınız.
8) Bir kere karıştırıp kapağını kapatınız ve ağır ateşte veya fırında 17 dakika pişiriniz. Fırından çıkarıp 15 dakika demlendiriniz.
9) Bir küçük tepsinin veya payreks cam kabın içini yağlayıp baklava yufkasını örtü gibi kenarlarından taşırarak içine yayıp pilavın yarısını içine boşaltınız.
10) Koyun etini dilimleyip pilavın üzerine diziniz.
11) Etin üzerine geri kalan pilavı kubbe gibi yayıp kenarlardan taşan yufkalarla pilavın üstünü kubbe gibi kapatarak üzerini yağlayınız.
12) Fırına sürüp altı ve üstü kızarıncaya kadar 15-20 dakika kızartıp, servis yapınız.
|
|
KUBBELİ PİLAVLI KAVURMA Tarifleri Dana Tarifleri
|
|