https://breville.com.au
1/2 bardak (125ml) ılık su
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
200 gr ekmek unu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kuru kuru maya
Suyu, yağı ve kuru malzemeleri doğrama kasesine koyun.
Doğrama kasesine Wizz Sticki yerleştirin ve hamur topu oluşturana kadar malzemeleri işlemden geçirin (yaklaşık 15 sn). Eğer gerekiyorsa, işlemi durdurun ve hamuru şekillendirmek için biraz su ekleyin.
Hamuru kasedençıkarın ve hafifçe unlanmış tezgahın üzerine koyun.
Pütürsüz bir top şekline getirmek için hamuru yoğurun.
Hamuru hafifçe yağlanmış bir cam kaseye alın, üzerini örtün ve hamur iki katına gelene kadar ılık bir pozisyonda bekletin.
Hamuruçı karın ve iki eşit parçaya bölün.
Hamurları yuvarlayarak hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Bezeler iki katına çıkana kadar tepsiyi ılık bir pozisyon dabırakın.
Önceden 180 C'de ısıtılmış fırında 15 dakika veya iyice pişene ve kızarana kadar pişirin.
Not: Daha fazla ekmek yapmak için işlem tekrarlanabilir.
|