14 adet mini boş sandviç
1 kutu ton balığı
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Körpe marul yaprakları
Sandviç sosu için:
3 çorba kaşığı mayonez
1,5 çorba kaşığı yoğurt
7-8 adet kornişon turşu
5 dal taze kekik
Yarım çorba kaşığı haşhaş tohumu
4-5 tur taze çekilmiş karabiber
Tuz
Kırmızı soğanı halka halka doğrayıp, tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağında karamelize olana dek ve ara ara karıştırarak pişirin.
Sandviçler için sosunuzu hazırlayın: 3 çorba kaşığı mayoneze, küp küp doğranmış 7-8 adet kornişon turşu ekleyip karıştırın. 5 dal kekiği de yeşil rengini verebilmesi için havanda döverek mayoneze ekleyin. Son olarak 1,5 çorba kaşığı yoğurt, 4-5 tur çekilmiş karabiber, yarım çorba kaşığı haşhaş tohumu ilave edin ve tüm malzemeleri tatları birbirine geçsin diye iyice karıştırın.
Sosun içine 1 kutu ton balığını süzerek ekleyin ve iyice karıştırın.
Tercihinize göre seçtiğiniz minik hamburger ekmeklerini ya da içi boş minik sandviç ekmeklerini ikiye bölün. İçine bolca ton balıklı sostan koyun, üzerine de soğanları ve marulu yerleştirin.
|