|
Kulak Yemeği (Edremit Balıkesir) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174746
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2023
112 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mehmet Sarıoğlan - Gülhan Yalın
Un
Su
Tuz
Haşlanmış nohut
Tereyağı
Karabiber
Un su ve tuz sert olacak şekilde bir hamur yoğurulur.
Sonrasında oklava ile hamuru açarız ve kare keseriz.
İçine haşlanmış nohutu ezeriz ve karabiber karıştırırız bu harcı üçgen kestiğimiz hamurun içine koyarız ve üçgen kapatırız.
Sonra sıcak suyun içinde haşlarız ve tabağa alıp servis ederiz.
|
|