|
|
KÜLDE PİŞMİŞ PATLICAN |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80508
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2012
1,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
Sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş ince kıyılmış sarmısak
1/2 kahve fincanı sirke
4 adet iri domates
2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
1 bağ kıyılmış dereotu
Not: Aynı sos, kızarmış patlıcan ve kabak tavalarla da servis yapılır.
1) Domateslerin kabuklarını soyup enine ortadan yarınız. Çekirdeklerini çıkarıp ince kıyınız.
2) Küçük bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırıp sarmısağı ve sirkeyi ilâve ediniz. Sirke tamamen kayboluncaya kadar 3 dakika ağır ağır kaynatınız.
3) Sonra domatesleri ilâve ederek ağır ateşte 8-10 dakika pişirip ateşten alınız. İçine beyaz peynirini ve dereotunu ilâve ederek bir kere karıştırıp muhafaza ediniz.
4) Patlıcanları alt ve üst çevirerek 4-5 dakika ızgarada, yoksa kızgın demir plaka üzerinde pişirip kabuklarını soyunuz. Tabağa dizip sosunu üzerine dökerek servis yapınız.
|
|
KÜLDE PİŞMİŞ PATLICAN Tarifleri Kuru Patlıcan Tarifleri
|
|