250 gram tel kadayıf
150 gram tuzsuz künefe peyniri (veya dil peyniri)
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Tel kadayıfı küçük küçük didikleyin. Eritilmiş tereyağını kadayıfa ekleyin, her yerine eşit şekilde yedirmek için güzelce harmanlayın.
Küçük bir tavaya ya da künefe tavasına biraz tereyağı sürün. Kadayıfın yarısını tavaya bastırarak yayın. Ortasına peyniri eşit şekilde koyun. Üzerine kalan kadayıfı ekleyin ve bastırarak düzleştirin.
Orta ateşte, altı iyice kızarana kadar pişirin. Ardından dikkatlice ters çevirip diğer tarafını da kızartın.
Künefe sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde tatlının üzerine şerbeti dökün. Birkaç dakika dinlendirin.

|