Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Künefe (40 adet - 850,561 defa bakıldı)

Künefe


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Künefe

cızbız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2013
Mesajlar: 70
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc92466
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2013
1,772 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kadayıf
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
150 gram tuzsuz ve az yağlı peynir
Üzeri için:
2 çorba kaşığı bal
1 su bardağı su

Kadayıfları elinizle ufalayın. Erimiş tereyağıyla iyice karıştırın. Ocağa dayanıklı tepsiye bir miktarını yerleştirin. Üzerine peyniri rendeleyip her tarafını kaplayacak şekilde döşeyin, peynirin üzerine kalan kadayıfı yayın. Ocak üzerinde çevirerek iki yüzünü de kızartın. Ilık suyla balı karıştırıp kızarmış kıtır kıtır künefenin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.


Künefe

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95569
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014
1,705 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Hamuru için:
100 g tel kadayıf
¼ su bardağı tuzsuz peynir (keçi veya dil peyniri, rendelenmiş)
¼ su bardağı ceviz
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Şurubu için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
½ çay kaşığı limon suyu

Şeker, su ve limon suyu kaynatılarak koyu kıvamlı bir şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Tereyağı künefe yapılacak tavada eritilir.
Tel kadayıfları tavaya alınıp yağ ile karıştırılır.
Kadayıfların bir kısmı tavadan ayrılır.
Kalanlar iyice bastırılarak sıkıştırılır.
Peynir ve ceviz serpilir.
Ayrılan kadayıflar üzerine yerleştirilip iyice bastırılır.
Bir kapak kapatılıp, tavanın altı yakılır.
Çok ağır ateşte altı kızarana kadar pişirilir.
Bir tabağa aktarmak suretiyle ters çevrilip diğer yüzü de pişirilir.
Diğer taraf pişince soğuk şurup tavaya dökülür.
2-3 dakika beklettikten sonra servise alınır


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.01.2024


Künefe

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc100298
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2014
1,678 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kadayıf
100 gram tereyağı
200 gram tuzsuz peynir
Şerbeti için:
2 su bardağı su ve şeker

Yapılışı: Kadayıfları tereyağıyla iyice ufalayın. Bir künefe tavasına ya da küçük bir tavanın dibine kadayıfları serin. Üzerine rendelenmiş tuzsuz peyniri ekleyip kadayıfları üzerine koyup iyice bastırın. Ocak üzerinde iki yüzünü de güzelce pişirin. Bu arada şerbetini de hazırlayıp pişen künefenin üzerine sıcak sıcak dökün ve hemen ikram edin.



Künefe

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc118522
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,101 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg tel kadayıf
2.5 su bardağı yeşil fıstık
3/4 paket margarin
Şerbet için:
2 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1/4 limon suyu

Ön hazırlık olarak şeker ile suyu 5 dakika kaynatalım. İnmesine yakın limon suyunu sıkalım. Soğutup bekletelim. Fırın tepsisine margarini koyup, eritelim. Kadayıfı ufalayıp, kopararak tepsiye boşaltalım. Alt üst edip, harmanlayarak yağı kadayıfa iyice yedirelim. Kadayıûn yarısını ayırahm. Tepsideki diğer yansım elimizle iyice bastınp sıkıştırarak tepsiye yayalım. Üzerine incecik dövülmüş fısüğı bolca serpelim. Diğer ayırdığımız kadayıfı da tepsiye alıp, bastırarak, sıkıştırarak yayalım. Önceden ısıtılmış orta ısılı fınnda altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp 3-4 dakika sonra şurubu dökelim. Üzerini kapatıp, şurubunu çekmesini bekleyelim. Kare dilimler halinde keserek servis yapalım.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.01.2024


Künefe

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc153480
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2020
1,068 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram tel kadayıf
75 gram künefe peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için:
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı su

Su ve şeker bir tencereye konur, şeker eriyinceye kadar kaynatılır, ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
Kadayıflar tahta üzerinde 2 santim boyutunda kıyılır.
1 yemek kaşığı yağ ve 1 yemek kaşığı pekmez karıştırılır 20 santim çapındaki künefe tavası yağlanır.
Üzerine kıyılmış kadayıfın yarısı eşit şekilde yayılıp sıkıştırılır.
Üzerine küçük küçük doğranmış tuzsuz künefe peyniri eşit şekilde yayılır.
Onun da üzerine kalan kadayıf güzelce yayılır ve iyice sıkıştırılır.
Künefe tavası ateşe konulur, ateş üzerinde yer değiştirerek eşit bir şekilde pişirilir.
Diğer künefe tavası da kalan pekmez ve yağ ile iyice yağlanır.
Künefe tavaları ağız ağıza getirilerek çevrilir ve tekrar ateş üzerinde diğer tarafı da iyice pişirilir.
Tamamen piştikten sonra soğumuş şerbet dökülür ve hemen servis yapılır.



Künefe

oluş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc136145
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
736 defa indirildi / yazdırıldı




125 g şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
250 g tel Kadayıf
60 g eritilmiş tereyağı
Kaplar için yağ
100 gr. dil Peyniri (veya Mozzarella)

Şerbet için bir tencerede 175 ml su ve 125 g şeker kaynatılır. Limon suyu eklenir ve kapak örtülmeden 10 dakika daha kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tel kadayıf, yumuşaması için 15 dakika iki nemli mutfak bezinin arasına konur. Sonra telleri açılarak havalandırılır.
Kadayıf sekiz parçaya ayrılır. Yaklaşık 12 cm çapında 4 tane kek kabı (veya sıcağa dayanıklı 4 tane çerez tabağı) yağlanır ve içine birer parça kadayıf yayılır. Üzerlerine eritilmiş yağın yarısı eşit miktarda serpilir. Peynir döşenip hafifçe bastırılır. Kadayıfın yarısı peynirin üzerine döşenir. Tekrar hafifçe bastırılıp sıkıştırılır. Kalan erimiş yağ kaşıkla gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 °C de 20 dakika pembe olana kadar pişirilir. Fırından çıkınca önceden hazırlanan şerbet dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.



Künefe

saka
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2018
Mesajlar: 34
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc140492
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
578 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

500 gr yaş kadayıf
250 gr künefelik peynir veya tuzsuz dil peyniri
100 g margarin veya tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Üstü için biraz yeşil fıstık

2 su bardağı toz şekeri ve iki su bardağı su ile birlikte birkaç damla limon suyunu tencerenize koyunuz. İyice ballı olup kıvama gelene kadar kaynattıktan sonra soğumaya bırakınız.
Bir tavanın içerisine bir yemek kaşığı yaklaşık 100 gram kadar tereyağınızı koyunuz. Ardından bir tatlı kaşığı da pekmezinizi ekleyiniz. Daha sonra eldiven yardımı ile bu karışımı tavanızın alt kısmına iyice yayınız. Yaydıktan sonra ince doğranmış kadayıfınızı tavanın içerisine koyarak iyice bastırınız. 500 gram kadar kadayıfınızın yarısını tavanıza koyduktan sonra üzerine künefelik peynirinizi ekleyeniz. Bulamadığınız takdirde tuzsuz peynirden de yapabilirsiniz.
Peynirinizi koyduktan sonra üzerine geri kalan kadayıfınızı yayarak tavanızı tamamlayınız. Sürekli bastırarak kabarmasını önlemeyi unutmayınız.
Orta sıcaklıktaki ocakta kadayıfınızın altı, üstü nar gibi kızarana kadar pişiriniz. Ters çevirirken bir tabaktan yardım alabilirsiniz. Piştikten sonra şerbetinizi dökünüz. Daha sonra arzu ettiğiniz gibi ister fıstık ile ister kaymak ya da dondurma kullanarak servis edebilirsiniz.



Künefe

kınalı kuzu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2019
Mesajlar: 21
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc143473
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019
548 defa indirildi / yazdırıldı




700 gram kadayıf
250 gram tereyağı
2 paket dil peyniri ya da tuzsuz peynir
3 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı limon suyu

Toz şekeri 3 su bardağı suyla kaynatarak eritin. Limon suyunu ekleyip, ocağın altını kapatın.
Tavada tereyağını eritin. Kadayıfı elinizle didikleyerek yağı içine dökün. Kadayıf yağı iyice çekince yoğurun.
Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak serin. Peynirleri kenarlarından taşmayacak şekilde üstüne koyun. Kadayıfın diğer yarısını da sıkıca bastırarak yerleştirin.
Tepsiyi ocağın ya da fırının üst bölümünde kısık ateşte çevirerek kızartın. Künefeyi ters çevirip, diğer tarafını da kızarttıktan sonra soğuk şerbeti sıcak künefenin üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servis edin.

Not: Künefeyi ne kadar bastırırsanız o kadar çıtır olur. Bu, sıcak yenmesi gereken bir tatlı. Soğuduğu zaman peyniri sertleşir.



Künefe

karnak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2019
Mesajlar: 22
Şehir: Kahire
Kısa URL: https://ml.md/lc143769
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2019
478 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram tereyağı
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
200 gram tel kadayıf
300 gram dil peyniri
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 damla limon suyu
4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Vanilyalı dondurma
Toz antepfıstığı

Toz şeker, su, limon suyu ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip, üzüm pekmeziyle karıştırın ve tepsiye yayın.
Kadayıfları eritilmiş tereyağına bulayın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip, iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın ve iyice bastırın. 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile süsleyip afiyetle yiyin.



Künefe

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151454
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2020
418 defa indirildi / yazdırıldı




200-250 gram tel kadayıf
100 gram tereyağı
200 gram dil peyniri
Şerbeti için;
1,5 bardak şeker,
1,5 bardak su,
3-4 damla limon suyu
Süsü için;
Antepfıstığı tozu
Kaymak

Öncelikle şerbet için gerekli malzemeleri ir tencereye koyup kaynatın. Ardından ılıması için bırakın. Daha sonra kadayıfları tereyağı ile yoğurun. Ardından yanmaz bir tavayı yağlayın. Kadayıfları çok sıkı bir şekilde tavaya yerleştirin. Üzerini bir bardak yardımı ile bastırın ve sıkıştırın. Dil peynirini küçük parçalara ayırın. Ardından kadayıfların üzerine eşit şekilde dağıtın. Üzerine tekrar kadayıf koyup aynı işlemi yapın. Kısık ateşte her iki tarafını da kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra şerbetini koyun. Süsleyerek servis edin.



Künefe

Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151999
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
416 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr tel kadayıf
100 gr tereyağ
200 gr dil peyniri
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzeri için:
Kaymak

Şekerle suyu tencereye alın kaynayınca limonu sıkın ve ılımaya alın.
Kadayıfları, oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice yoğurun.
Diğer taraftan krep tavasını tereyağı ile yağlayın.
Kadayıfları tavaya boşluk kalmayacak şekilde 1 cm kadar yayın, üzerine ağırlık koyarak iyice bastırın,
Peynirleri kesip eşit şekilde dağıtın.
Üzerini tekrar kadayıf ile kaplayıp yine baskı uygulayın, kadayıfların iç içe geçip birbirine yapıştığından emin olun.
Kısık ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Künefe sıcak, şerbeti ılıkken üzerine dökün, bir iki dakika şerbette bekledikten sonra süsleyip servis edin.



Künefe

sencay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc150617
Gönderme Tarihi: 18.May.2020
383 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

250 gr tel kadayıf
75 gr tereyağı
150 gr dil peyniri
Şerbeti için:
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Servis için
Kaymak veya vanilyalı dondurma
Toz antepfıstığı

Yapışmaz yüzeyli tava ya da künefe kaplarını tereyağı ile yağlayın. İçlerine tel kadayıfları yerleştirin. Dil peynirini ince dilimleyip kadayıfların üzerine serpiştirin. Tereyağını küçük küp doğrayarak peynirlerin üzerine ilave edin. Üzerlerini tekrar tel kadayıf ile kapatın. 170 dereceye ayarlı fırında her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. Künefe ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün. Toz Antep fıstığı serpip, kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis yapın.



Künefe

hesap no
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.11.2020
Mesajlar: 35
Şehir: Çarşamba
Kısa URL: https://ml.md/lc154130
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2020
365 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

300 gram tel kadayıf
150 gram tereyağı
200 gram tuzsuz Antakya peyniri (ya da dil peyniri)
Künefeyi pişirmek için:
50 gram tereyağı
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Sıcak künefenin üzerine gezdireceğiniz soğumuş şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu tencereye alın.
Ocağa aldığınız şerbet karışımını aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
Yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
Tel kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Elinizle tel tel açıp küçük parçalar haline getirin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını kattıktan sonra kadayıf tellerini açmaya devam ederek tereyağını kadayıflara yedirin.
Altın sarısı bir renk alan tereyağlı kadayıf karışımını iki eşit parçaya ayırın.
Künefeyi pişirmek için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını küçük bir kapta pekmezle karıştırın.
Pişirme işlemini gerçekleştireceğiniz küçük boy yuvarlak tepsileri pekmezli tereyağının bir kısmıyla yağlayın.
Tereyağlı kadayıf karışımının yarısını pişirme tepsisinin tabanına bastırarak döşeyin.
Suyunu süzdürdükten sonra elinizle ufaladığınız tuzsuz Antakya peynirini kadayıfların üzerine boşluk kalmayacak şekilde serpiştirin.
Kalan tereyağlı kadayıf karışımıyla peynirlerin üzerini bastırarak kaplayın. Üzerine kalan pekmezli tereyağı karışımını sürün.
Künefe tepsilerini ocağın üzerine alın. Tepsiyi ocak üzerinde gezdirerek künefeyi kısık ateşte pişirin.
Taban kısmı renk alan künefeyi, geniş bir tabak yardımıyla ters çevirerek tekrar ocağa alın. Aynı şekilde pişirerek diğer tarafının da kızarmasını sağlayın.
Ocaktan almak üzere olduğunuz nar gibi kızaran künefenin üzerine soğuk şerbeti gezdirdikten sonra ocaktan alın.
Kısa bir süre dinlenen ve şerbetini çeken künefeyi, dilimledikten sonra arzuya göre sıcak ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın. Arzuya göre kesme dondurma ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Not: Künefe hazırlamadan önce tel kadayıfı derin dondurucuda bekletirseniz kolaylıkla kırılacak ve tel tel ayrılacaktır. Şeker suda eridikten sonra şerbet kıvamına gelmesi için uzun süre kısık ateşte kaynamalıdır. Şerbetin olup olmadığını anlamak için; kaşığa aldığınız karışımı döktüğünüzde damlamamalı, kaşıktan ip gibi aralıksız olarak süzülmelidir. Künefeyi sulandırmaması için taze ve tuzsuz olarak satılan künefe peynirinin suyunu sıkarak süzün. Sonrasında künefe yapımında kullanın. Künefeyi ocak üzerinde döndürerek, yakmadan, kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Şerbet oda sıcaklığında soğumuş ve dinlenmiş, ocaktan alınan künefe sıcak olmalıdır. Peynirlerin üzerini boşluk bırakmayacak şekilde kadayıflarla kaplamaya özen gösterin. Aksi takdirde künefenin üzerinde yanıklar oluşacaktır. Künefeyi pişireceğiniz tepsi ısıyı eşit olarak dağıtması için mümkünse bakır olsun. Arzuya göre künefeyi orta boy bir tepside hazırlayıp tek seferde fırında pişirin.



Künefe (Hatay)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157477
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2021
362 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

350 gram çiğ kadayıf
300 gram künefe peyniri veya dil peyniri
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Kapları yağlamak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
200 gram (1.5 su bardağı) toz şeker
1.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Künefeyi hazırlamak için çiğ kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalara bölün. Erittiğiniz tereyağı ve toz şekerle kadayıfı iyice harmanlayın.
Porsiyonluk künefe kaplarını tereyağı ile yağlayın. İçine, yarısına kadar hazırladığınız kadayıf karışımından iyice bastırarak (kadayıfı tamamen düzeltmek için boş kadayıf kaplarıyla üzerine bastırabilirsiniz) yerleştirin. Sıkıca yerleştirdikten sonra dilimlenmiş künefe peynirlerini kenara gelmeyecek şekilde dizin. Üzerini tekrar kadayıfla kaplayıp kenarlarını geçmeyecek şekilde bastırın. Kadayıf bitene dek işleme devam edin.
1 adet künefe kalıbını ocağa oturtun. Tam ortalayarak değil, yanlara alev gelecek şekilde ayarlayıp, temiz bir bez veya bir maşa ile sürekli döndürerek her tarafının kızarmasını sağlayın. Künefe önce kenarlardan kızarmaya başlar ve kendini bırakır, hafifçe salladığınızda sallanabiliyorsa ve kenarları da kızarmaya başlamışsa ikinci bir boş künefe kabı yardımıyla ters çevirerek altını kontrol edin. Her iki tarafını da iyice kızarana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız künefenin üzerini geçecek kadar soğumuş şerbetten dökün. Kalan künefeyi de aynı şekilde pişirin ve sıcak servis yapın.



Künefe

akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc156174
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
358 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr Tel Kadayıf
100 gr Tereyağ
100 gr Dil Peyniri
Şerbeti İçin:
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Su
2 Damla Limon suyu

Öncelikle şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır.
Kadayıf tel tel yapılarak havalandırılır.
50 gr tereyağını kadayıfın üstüne dökerek hafifçe yağ kadayıfa yedirilir.
Tavaya kalan tereyağı konulur ve kadayıfın yarısı tavaya yayılır.
Üstüne dil peyniri serpiştirilir ve kadayıfın diğer yarısı kapatılır.
Üzerine bir su dolu bir tencere ile ağırlık sağlanarak 1-2 saat bekletilir.
Ocakta büyük yerinde bir tavada evire çevire kadayıf kızartılır.
Sonra servis tabağına alınarak üzerine şerbet dökülür ve sıcak tüketilir.



Künefe

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158127
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2021
350 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

250 gram tel kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı
150 gram tuzsuz künefe peyniri
Tepsiyi yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
50 gram kaymak

Künefe şerbeti için tencereye su, toz şeker, yarım limonun suyunu ilave edip karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynattığımız şerbeti benmari usulü soğutuyoruz.
Önce küçülttüğümüz kadayıfları kaba alıp erittiğimiz tereyağıyla karıştırıyoruz. Önceden ayırdığımız tereyağıyla pekmezi karıştırıyoruz. Künefe tepsisinin altına pekmezli tereyağını sürüyoruz. Tereyağlı kadayıfı tepsiye yerleştirip diğer tepsiyle üzerine bastırıyoruz.
Kadayıfın üzerine küp küp doğradığımız künefe peynirlerini yerleştiriyoruz. Bir kat daha kadayıfı üzerine koyduktan sonra tekrar diğer tepsiyle üzerine bastırıyoruz. 180 derece 5-6 dakika fırında kızartıyoruz. Künefelerin altını ve üstünü kızarttıktan sonra şerbetini ekleyip çektiriyoruz.
Künefeyi tabağa alıp üzerine biraz daha şerbet gezdiriyoruz. Toz antep fıstığı ve kaymağını ilave edip sunuyoruz.



Künefe

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176367
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2024
204 defa indirildi / yazdırıldı




8 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr kadayıf
100 gr kaymak
80 gr dil peyniri
2 çorba kaşığı boziç

Şekeri ve suyu yayvan bir kapta, suyunu uçura uçura pişirin. Böylece 1-1,5 dakikada ağdalı bir şerbetiniz olacak.
Şerbete 1 tatlı kaşığı limon sıkıp altını kapatın ve ılıması için bırakın.
Künefe için, kadayıfı elinizle çeke çeke ufak parçalar haline getirin.
Dil peynirini küçük parçalar halinde doğrayın ve kadayıfın üzerine yerleştirmek üzere bir kenara alın.
Bir tavada kaymağı biraz eritin, biraz topak topak kalsın yine de. Aslında bu işlem tereyağı ile yapılır ama biraz daha sütlü bir tadı olsun diye kaymak kullanacağız.
Kaymağı kadayıfın üzerine döküp, güzelce karıştırın.
Yaklaşık 15 cm çapında bir künefe kabına veya metal düz bir tepsiye, kendi ölçülerinde pişirme kağıdı kesip yerleştirin.
Üzerine kaymaklı kadayıfın yarısını ve dil peynirlerini eşit şekilde yerleştirin. Kenarlarından mutlaka boşluk bırakın ki peynirler eridiğinde dışına akmasın.
Kalan kadayıf ile üstünü tamamen kapatın. Açıkta peynir kalmamasına dikkat edin.
Bu şekliyle tatlınız pişme zamanı gelene kadar bekleyebilir.
Künefe normalde ocakta pişirilir ancak iftar sofrasındayken ocağın başında bekleyerek pişirmekle uğraşmayın diye pişirme kağıdının yapışmaz özelliğinden faydalandım.
Izgara ve fanlı çalışan 200 derecelik fırında, ortanın üstündeki rafta 25 dakika pişirin.
25 dakikanın sonunda çevirmek için dışarı çıkarın. Künefeyi pişirme kağıdıyla beraber kabından çıkartın ve ince bir kesme tahtasının üzerine koyun.
Ardından pişirme kabını ters bir şekilde üzerine kapatın. Künefenin altında kağıt ve tahta, üzerinde ise pişirme kabı varken tahtayla beraber çevirin ve üzerindeki kağıdı alıp tekrar fırına atın.
Aynı şekilde 7 dakika daha pişirin.
Çıkartıp üzerine soğumuş şerbeti cızırdata cızırdata döküp, boziçi üzerine serpin. Künefeniz sıcağı sıcağına yemek üzere hazır.



Künefe

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170006
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Kadayıf için:
300 g çiğ tel kadayıf
150 g eritilmiş tereyağı
Dolgu:
250 g dil peyniri
Şurup:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kırılmış antepfıstığı
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Dil peynirini rendeleyin. Üzerine soğuk su döküp 5 dakika bekletin ve suyunu süzün. Bu işlemi peynirin tuzu çıkıncaya kadar birkaç kez tekrarlayın. Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için bekletin.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kadayıfları keskin bir bıçak ile 1 cm uzunluğunda kesin ve geniş bir tepsiye alın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Eliniz ile alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Yarısını kalıba alın ve eliniz ile bastırarak tabana yayın. Üzerine rendelenmiş dil peynirini yayın. Kalan kadayıfları peynirin üzerine eliniz ile bastırarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Künefe fırında pişerken şurubu hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Pişen künefeyi fırından çıkarın ve bekletmeden üzerine şurubu dökün. Antepfıstıklarını serpin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.



Künefe

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177098
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2024
159 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

250 gr kadayıf
125 gr tuzsuz künefe peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
Çok az pekmez
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Öncelikle şerbeti için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra orta hararetli ateşte 10-15 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp şerbetin soğumasını bekleyin. Diğer tarafta kadayıfı küçük küçük kıyın. Tereyağını eritin. Künefe tabağını yağlayın. Üzerine iyi kızarması için çok az pekmez sürün. Kadayıfın yarısını küçük yuvarlak künefe tabağına alıp bastırarak yayın. Eritilmiş tereyağının yarısını bir kaşık yardımıyla üzerine gezdirin. Elinizle tekrar bastırarak sıkıştırın. Dilimlediğiniz peyniri üzerine dizin. Kalan kadayıfı da peynirin üzerine yayın ve tekrar bastırarak sıkıştırın. Kalan tereyağını da üzerine gezdirip tekrar sıkıştırın. Tabağı ocağın küçük gözüne alıp kısık ateşte yerini sık sık değiştirerek altı kızarana kadar pişirin. Düz bir tabak yardımıyla ters çevirip tekrar ocağa alın ve diğer tarafını da sürekli çevirerek kızarana kadar pişirin. Ocaktan alıp hiç bekletmeden üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Dilerseniz Antep fıstığı ve kaymak ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.



Künefe

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178257
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2024
149 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı (eritilmiş)
300 gram tuzsuz künefe peyniri
Şerbet İçin:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri İçin:
Antepfıstığı (dövülmüş)
Kaymak veya dondurma (isteğe bağlı)

Şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10-15 dakika daha kaynatın.
Limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kadayıfı elinizle didikleyerek açın.
Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine dökün ve iyice karıştırarak kadayıfın her yerine yağı yedirin.
Künefe tavasını (veya uygun bir tepsiyi) yağlayın.
Kadayıfın yarısını tavaya eşit şekilde yayın ve elinizle veya bir bardak tabanı ile iyice bastırarak sıkıştırın.
Üzerine ince dilimlenmiş peyniri eşit şekilde yayın.
Kalan kadayıfı da peynirin üzerine serin ve yine elinizle bastırarak sıkıştırın.
Tavayı ocağa koyun ve kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Altının eşit şekilde kızarması için ara ara tavayı çevirin.
Altı kızarınca, başka bir tava veya düz bir kapak yardımıyla künefeyi ters çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde kızartın.
Her iki tarafı da kızaran künefeyi ocaktan alın ve sıcak künefenin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti eşit şekilde dağıtın ve künefenin şerbeti çekmesi için birkaç dakika bekleyin.
Künefeyi dilimleyin, üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin.
İsteğe bağlı olarak kaymak veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.







Künefe Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(40 adet Künefe 850,561 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort