|
|
Kung Po Soslu Sichuan Usulü Tavuk |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114133
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2016
3,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://aytac.com.tr
3-4 adet AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Şerit Fleto(küp küp doğranmış)
1 adet yumurtanın akı
2 tatlı kaşığı mısır unu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı hoisin sosu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı sirke
4 diş sarımsak (dövülmüş)
150 ml tavuk suyu
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2-3 adet kurutulmuş çili biberi (küçük parçalara ayrılmış)
115 g kavrulmuş kaju fıstığı
Süsleme için;
Taze kişniş
1 Yumurta akını bir kasede biraz çırptıktan sonra mısır unu ve tuzu ilave edin, karıştırın.
2 Daha sonra AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Şerit Fletoları ekleyin ve karışıma iyice bulayın.
3 Ayrı bir kasede hoisin sosu, esmer şeker, sirke, sarımsak ve tavuk suyunu ilave edin.
4 Wok tavayı ısıtın, yağı koyun ve AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Şerit Fletoları ilave edin, yaklaşık 2 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
5 AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Şerit Fletoların fazla yağını süzmek için tavadaki yağı bir kaseye boşaltın ya da AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Şerit Fletoları kevgirle alın ve yağı tavanın içinde bırakın.
6 Kalan yağı yeniden kızdırın ve çili biberini 1 dakika kızartın.
7 AYTAÇ ÇİFTLİK PİLİÇ Tabaklı Piliç Şerit Fletoları tavaya alın ve sos karışımını ilave edin.
8 Kaynadıktan sonra kaju fıstıklarını ekleyin. Isıtılmış servis tabağına aktarın ve kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
|
|
Kung Po Soslu Sichuan Usulü Tavuk Tarifleri Çin Yemekleri
|
|