|
|
Kup Helen |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95714
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2014
13,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
8 adet orta boy Armut
1 lt. Su
1kg. Toz şeker
1 adet limon
250 gr. Çikolata
15 gr. Tereyağı
80 gr. Vanilyalı dondurma
50 gr. Badem
Armutlar yıkanır, sapları kalacak şekilde kabukları soyulur. Ortasındaki çekirdekli kısmı şekli bozulmadan çıkartılır. Su, şeker ve limon suyu kaynatılır. Armutlar içine atılarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Tenceresinde soğutulur. Çikolata 23 yemek kaşığı su ve tereyağı ile benmari usulü eritilir, sıcak kalması sağlanır. Armutların fazla suyu alınır. Kupların içerisine birer parça dondurma konur. Üzerine armutlar yerleştirilir. En üste sıcak çikolata dökülerek servisi yapılır. İsteğe göre dövülmüş badem serpilebilir.
Not: Armutlar eşit pişmiş olmalıdır. Armutların şekli bozulmamış olmalıdır. Armutların fazla suyu iyi alınmış olmalı, Armutta su tadı hissedilmelidir. Armut dondurmanın üzerine düzgün yerleştirilmiş olmalıdır. Dondurmalar erimiş olmamalıdır. Çikolata donmamış olmalıdır. Armut, dondurma ve çikolatanın tadı eşit hissedilmelidir. Çikolatanın tadı acımış olmamalıdır. Çikolata tatlıyı tamamen kapatmamalıdır. Şeker tadı iyi ayarlanmış olmalıdır.
|
|
Kup Helen Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|