4 su bardağı normal un
2 su bardağı tam buğday unu (Kepekli un)
1,5 su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
75 gram yağ
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Sos malzemesi:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru dereotu varsa fesleğen ve maydanoz
Biraz karabiber
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yağ
Ketçap kıvamına gelecek kadar su
Üst malzemesi:
5 adet orta boy patates
Damak tadınıza göre karabiber, pulbiber ve kekik
Ayrıca: Kaşar peyniri rendesi
Bir gün önceden sana hamurişi yağ ve hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayın.
Ertesi gün patatesleri soyup küp küp doğrayın. Buharda haşlayın.
Sos için sarımsağı ezin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, ketçap kıvamında olmalı.
Hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre alıp merdane ile açın, kenarlarını yükselterek tepsiye yerleştirin.
Hamurun üzerine fırça yardımı ile sosu sürün. kaşar peyniri rendesini de serpiştirin.
Patateslerin üzerine tuz, karabiber, pul biber ve kekik ve 1 yemek kaşığı eritilmiş yağı da ekleyip harmanlayın.
Kaşar peynirin üzerine patatesleri yayın.
190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|